Aybastı İmam Hatip Ortaokulu

Vizyon: Ahlaklı, milli-manevi değerlerle donatılmış, kendisini, çevresini ve ülkesini sürekli geliştirmeyi amaç edinen gençler yetiştirmektir.

Misyon: Öğrencilerimizin zihninde, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak, evrensel ilkeleri gözeten, yüksek karakterli ve nitelikli insanlar yetiştirmektir.

Başarılar: Başarılarımız hakkında okulumuz internet sitesi ana sayfada, okulumuz butonu altında başarılarımız kısmında bilgi verilmektedir.

Saatler: Başlama: 08.00 Bitiş: 15:10-14:20
Yabancı Dil: İngilizce, Arapça
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Okulumuz, sınavla öğrenci alan okul değildir.
Okulun Sınav Başarı Durumu: 2022 yılında 13 öğrencimiz LGS sınavına girdi. Bu öğrencilerimizden 1 öğrenci fen lisesine, 5 öğrencimiz fen ve sosyal bilimler programı uygulayan proje imam hatip liselerine ve 1 öğrencimiz de sınavla öğrenci alan mesleki teknik liseye yerleşmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: 2023 yılı LGS yerleştirme sonuçlarına göre %57,66
Sportif Etkinlikler: futbol, tag raghbi, koşu vb.
Bilimsel Etkinlikler: Yerel bilim şenliklerine katılım sağlanmıştır.
Proje Çalışmaları: Uyguladığımız projeler hakkında okulumuz internet sitesi ana sayfada, okulumuz butonu altında projelerimiz kısmında bilgi verilmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Yurt dışı proje çalışmamız bulunmamaktadır.
Kontenjan Bilgileri: Kontenjan sıkıntısı bulunmamaktadır.
Diğer Hususlar: Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, din kültürü ve ahlak bilgisi ve İngilizce derslerinin ders saatleri diğer ortaokullarla aynıdır. Diğer ortaokullarda seçmeli olan Kur´an-ı kerim, Arapça, temel dini bilgiler, peygamberimizin hayatı dersleri bizde zorunlu derler arasında yer almaktadır. Ayrıca iki saat de seçmeli ders bulunmaktadır. Haftalık toplam 36 saat ders okutulmaktadır.

Telefon - 0505 536 34 33 ( Okul Müdürü )

WEB - https://aybastiiho.meb.k12.tr

Adres - ESENLİ MAH. GÖLKÖY CAD. NO 35 AYBASTI / ORDU

Kütüphane Kitap Sayısı :2097
Öğretim Şekli :Normal eğitim

Yerleşim Yeri - Merkez Esenli Mahallesi/ Gölköy Caddesi/No:35

Adres - ESENLİ MAH. GÖLKÖY CAD. NO 35 AYBASTI / ORDU

Ulaşım İlçe merkezinden okulumuza yürüyerek ulaşım sağlanmaktadır. Mahallelerden gelen öğrenciler ise taşımalı eğitim kapsamında okulumuza ulaşabilmektedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz Ordu ili merkezine 90 km. uzaklıkta, ilçe merkezinde yer almaktadır.